Megosztás

Kapcsolat

Cégnév: Perfect Harmony Kft.
Adószám: 14649361-1-05
Székhely: 3434 Mályi
Széchenyi u.73

Kapcsolat: Tátrai Péter
Tel: 06-30/354-7256
Email:
kertironkjatek@freemail.hu

Gyakori kérdések

Kiszállítás várható költsége ?

 A 2022-es évtől a szállítási költséget a termékek ára már nem tartalmazza. A szállítási költség a vevővel történt megegyezés alapján kerül megállapításra. A ár bizonyos termékeknél tartalmazza a szállítást 150 km-ig / a termék mellett feltüntetésre kerül / vagy  minimum 5.000 Ft  ( pl : miskolci címre ). A 150 km-en túli szállítás esetén  pedig a fenmaradó távolság 100 Ft / km oda-vissza útra számolva -tehát egy pl: 190 km-es szállítási távnál 8000 Ft-os többletköltséggel kell számolni. Amennyiben a termék ára nem tartalmazza a kiszállítást és nagyobb távolságra kell a terméket szállítani úgy egyedi száll költség kerül felszámításra.

Mekkora területet igényelnek a kerti rönkjátékok ?

A játszótorony mászókával összeállítás egy kb. 4 x 5 m-es sík területet igényel melyben a 4 m a  csúszdával párhuzamos méretet, míg az 5 m  a hintarúddal párhuzamos méretet jelöli. A kétállású hintaállvány csúszdával összeállítás egy kb. 4 x 4 m-es sík területet foglal el.

Milyen átmérőjű rönkből készülnek a játékok?

A teherhordó részek kb.12-14 cm vastagságú rönkből, míg a a korlátok és az összekötő elemek  8-12 cm átmérőjű rönkökből illetve ezek felezett változatából készül.

Játszótér karbantartás

2020.03.31.

Játszóterek karbantartása, festése

                            

 

A játszótéri eszközök a folyamatos használat mellett némi odafigyelést is igényelnek, hogy a gyerekek hosszú ideig élvezhessék az eszközöket.

Az alábbiakban néhány tanácsot szeretnék megosztani, a tartósság növelése szempontjából.

A lazúrokkal és festékekkel kezelt kültéri fafelületeket megfelelő időközönként felújítást igényelnek.

A viszonylag egyszerű felújításokkal hosszú távon lehet a szerkezetek eredeti szépségét és tartósságát megőrizni.

Az időjárási viszonyok, mint pl. a napsütés, csapadék, hőmérséklet ill. mindezek változása fokozottan veszi igénybe a faanyag védelmét szolgáló bevonatokat. A levegő relatív páratartalmának függvényében a faanyagok zsugorodnak és dagadnak (ugyanis, a kültéri bevonatok speciális páraáteresztő-képességgel rendelkeznek). A fának ezt a mozgását a kültéri bevonatok rugalmasságuknak köszönhetően hosszú időn keresztül követni tudják, de idővel a bevonaton szabad szemmel nem érzékelhető mikro-repedések jelennek meg. A bevonati rétegek a kültéri tényezők hatására tehát elvékonyodhatnak és megrepedezhetnek, ezáltal fokozottan csökken a fából készült szerkezetek védettsége. A lazúrok és festékek un. „öregedésével” egyre nagyobb a veszélye a gombafertőzés kialakulásának is.

 

Amennyiben a fokozott kitettség (erős napsütés) miatt a bevonat elveszítené fényét, húsos hatását vagy rugalmasságát, akkor a szerkezeteket célszerű a korábban használt lazúrral   / Milesi XGT...  /  átfesteni.

Az őszi időszak beköszöntével a homokozóban található homokot célszerű a homokozó oldalfalaitól –a torony lábaitól elhúzni és  a homokozó közepében összelapátolni.

 

Tetőzsindellyel burkolt torony esetén a zsindely és oromdeszka találkozásánál lévő szigetelést az őszi időszak kezdete előtt átvizsgálni, esetleges  sérüléseket tömítőanyag segítségével kijavítani.

A hintarúdon található hintacsuklókban lévő műanyag perselyek és a fém részek között az esetleges kopást minimális zsír  használatával csökkenteni.

Évente célszerű a talajhoz közel lévő faanyagokat átvizsgálni , az oda került talajt eltávolítani,  az esetlegesen megsérült festékréteget  kijavítani.

 

 

 

vissza